Nyheter Artikler

Bred biblioteksatsing i Sverige

En kvart bibliotekmilliard. Granskning av skolebibliotek som pedagogisk ressurs. Offentlig rapport om bibliotek som "Den femte statsmakten". Og en nasjonal bibliotekstrategi om halvannet år. Er en bred biblioteksatsing på gang i Sverige?

Krever tilbaketrekking av kontroversiell tidsskriftartikkel

Norsk fagbibliotekforening (NFF) har gått til det usedvanlige skritt å promotere en underskriftsaksjon for at en kontroversiell tidsskriftartikkel om kolonialisme trekkes tilbake av utgiverne. "Jeg har skumlest gjennom halve artikkelen, og dette var ikke bra. Det er mildt sagt rasistisk historieforfalskning. Verre enn David Irving", skriver NFFs leder Jimi Thaule på sin facebook-profil.

«Biblioteka Manhattan» – kreativt utviklingsarbeid i polsk kjøpesenter

Bibliotek i kjøpesenter er ikke noe nytt i Norge. Men hvordan har de løst samspillet mellom kultur og handel i kjøpesenteret Manhattan i den polske byen Gdansk? Anders Grønning har snakket med biblioteksjef Pawel Braun.

BF Forsikring er etablert!

Vi tilbyr nå helt nye forsikringsordninger til medlemmene - fra BFs eget forsikringskontor! Dette kommer som resultat av at Bibliotekarforbundet har skiftet hovedorganisasjon fra YS til Unio. Ring og snakk med Kathe, Sindre eller Tove om dine forsikringer.

Lokale forhandlinger i KS 2017: Tips, økonomi og ofte stilte spørsmål

I 2017 er det forhandlinger for stillinger i alle kapitler i hovedtariffavtalen på kommunal sektor (KS-avtalen). Skal du fremme krav eller forhandle? Her finner du nyttige tips.