Nyheter Artikler

BF-landsmøtet er like rundt hjørnet

Torsdag og fredag denne uka er det landsmøte i Bibliotekarforbundet. Hvor kommer de gode diskusjonene og de spennende avstemningene? Blir det på kontingent, på kompetanse, på målprogrammets tre fokusområder, eller på medlemskriterier? I hvert fall det siste. Her er landsmøteheftet, med alt du trenger å vite.

Hege presenterer vårens BF-kurs!

- Vi legger stor vekt på kurs og opplæring i BF, sier Hege Bergravf Johnsen. Hun er kursansvarlig i BFs sekretariat og har nå vårens program klart. - Tillitsvalgte og medlemmer skal føle seg trygge og kompetente i rollene de har, enten det er som lokal tillitsvalgt eller i organisasjonsverv i BF, understreker hun.

Masteroppgave om lederutvikling i folkebiblioteksektoren

En leders arbeidshverdag er "hektisk, nådeløs, variert og fragmentert", hevder Gary Yukl. Marit Somby bruker ham som hovedteoretiker i sin masteroppgave i "Bibliotek - styring og ledelse" ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Hun tar utgangspunkt i tre hovedkategorier lederatferd: Oppgaveorientert, relasjonsorientert og endringsorientert. Langtidsplanlegging er vanskelig å få tid til i en hektisk arbeidshverdag, hevder Somby.

Utstillingsprosjekt på Tromsø bibliotek

Bibliotekstudentene i Tromsø vil ikke bare "tørrsvømme". Nå har de for første gang laget egne utstillinger på Tromsø bibliotek. I flere uker planla, samlet og bestilte de inn relevant materiale, tegnet, klippet og fikk utløp for sin kreativitet. Hele biblioteket ble fylt med utstillinger for barn, ungdom og voksne. Dette skjer innen det nye studieemnet ”Bibliotek og formidling”, som gir 10 studiepoeng.

Glenn stiller til valg på BFs landsmøte

Han begynte bibliotekstudiet med litteraturutdanning i bagasjen og folkebibliotek i blikket. Men praksis på UH-bibliotek ga mersmak. Han leder spesialgruppa NBF Fjernlån og Referanse. Og snart kan Bibliotekarforbundets landsmøte velge ham inn i BFs ledelse. Møt bibliotekar og småbarnsfar Glenn Karlsen Svaan Bjerkenes.