Staten Artikler

Forhandlingsstart i staten: Unio krever at lønnsgapet reduseres

– Lønnsgapet mellom grupper med høyere utdanning i staten, og tilsvarende grupper med like lang utdanning i privat sektor er stort. Årets oppgjør må bidra til å redusere dette gapet, sier forhandlingsleder for Unio stat, Petter Aaslestad i forbindelse med åpningen av tarifforhandlingene i staten i dag.

Tallgrunnlaget klart før årets tariffoppgjør: Unio-lederen vil se 3-tallet

For at partene skal ha felles tallgrunnlag før tariffoppgjørene, lager Det tekniske beregningsutvalget (TBU) rapporter både før og etter oppgjørene hvert år. Årets rapport gir Unio-leder Ragnhild Lied grunnlag for å kreve en ramme over 3 prosent.

Tariff 2018: BF har levert sine krav

Det nærmer seg forhandlinger i årets tarifforhandlinger. Dette er det første hovedoppgjøret der Bibliotekarforbundet deltar som medlem av Unio. Og nå har forbundsstyret i BF vedtatt og oversendt krav på fire tariffområder til Unio.

Tariff 2017: Forhandlingsløsning i staten

Årets mellomoppgjør for BFs medlemmer i statlig sektor kom i mål da de sentrale partene i natt kom fram til en forhandlingsløsning. – Dette er et resultat som forventet og i tråd med våre krav, sier Petter Aaslestad, forhandlingsleder i Unio stat.

Tariff 2017: Statsoppgjøret er i gang

I dag møttes partene for å starte årets mellomoppgjør i staten. Etter at fjoråret ga reallønnsnedgang i alle tariffområder, var kravet fra Unio ikke uventet: - I 2017 krever vi reallønnsvekst, sier Petter Aaslestad, leder av Unio Stat.