Fag og politikk Artikler

Skal Københavns bibliotek være litteraturhus, aktivitetshus eller bare på nett?

En scenarierapport fra Københavns Biblioteker tegner tre svært forskjellige bilder av framtidas bibliotek: Litterateket, Aktivitetet og Online-biblioteket. Arbeidsgruppens leder Anker Brink Lund ser gjerne at de kombineres, men påpeker likevel: - Ikke gjør alt halvt. Gjør heller noe mindre, men gjør det så til gjengjeld helt.

Skolebiblioteket – en arena for digital innovasjon?

Da jeg skulle velge tema for masteroppgaven min i bibliotek- og informasjonsvitenskap, brukte jeg mye tid til å tenke på hva jeg skulle skrive om. Fordi jeg selv jobber i skolebibliotek og med digitale læremidler, ble dette et naturlig tema å ta utgangspunkt i.

Bokbåten redda ett år til i Møre og Romsdal

Mandag 4. juni besluttet fylkesutvalet i Møre og Romsdal å la vedtaket fra kultur- og folkehelseutvalet bli stående. Dermed ble anken forkastet og bokbåten er sikra ett år til i fylket.

– Problemet er ikke eierformen, sier kulturministeren

Verken BF-leder Jannicke Røgler eller kulturminister Trine Skei Grande lot seg friste til andre eierformer i norske folkebibliotek, da de møtte bibliotekentreprenør Margareta Swanelid under bibliotekdebatten på Lillehammer torsdag.

Kritikk av saksframlegg om Epos-nedlegging i Møre og Romsdal

Mandag 4. juni skal fylkesutvalet i Møre og Romsdal fylkeskommune ta stilling til om bokbåten Epos fortsatt skal gå i fylket. Notat fra verneombud er ett av saksdokumentene. Innholdet blir nå sterkt kritisert fra flere hold.