Karen Birgitte Borud får Pådriverprisen!

Pådriverprisen 2018 går til Karen Birgitte Borud, barne- og ungdomsbibliotekar på Verdal bibliotek. Prisen tildeles "innovative ildsjeler som leder bibliotekfeltet videre".

Vinner av Pådriverprisen 2018 Karen Birgitte Borud. (Foto: Merete Haseth)

Det er Norsk Bibliotekforening som tildeler Pådriverprisen. Den ble første gang delt ut i 2013 i forbindelse med NBFs 100 års jubileum.

Karen Birgitte Borud er en ekte ildsjel. Hun brenner for en rekke saker, og er godt kjent i lokalmiljøet. I fjor arrangerte hun en fantasyfestival. Hun holdt innføringskurs i fantasy for voksne, og hadde en imponerende rekke forfattere på besøk. Hun har også bidratt sterkt til Verdals imponerende deltakelse i Sommerles-kampanjen, der hele 60 % av barna i aldersgruppen deltok, heter det i en pressemelding fra NBF.

Karen Birgitte Borud, eller BiblioteKAREN som hun kaller seg selv, fremmer leselyst hos barn. Hun har fagkunnskap og evner å få med seg barna når hun fremfører teater eller leser høyt. Hun byr på seg selv – for eksempel med alveører – og møter barna på deres nivå. BiblioteKAREN reiser rundt med bokbussen til skoler og barnehager. Her kommer engasjementet til syne: Hun tok faktisk lastebillappen for selv å kunne kjøre!

Årets jury har bestått av Odd Letnes, Bok og Bibliotek; Toril Åbotnes Iversen, Oppdal folkebibliotek; Bjarte Bakken, Foreningen !les og leder Anna Kathinka Dalland Evans, Universitetet i Oslo.

Juryen ser at Karen Birgitte Borud er en spennende ny stemme, og håper Pådriverprisen vil være til inspirasjon for henne. Den kan gi henne muligheten til å nå bredere ut i bibliotekmiljøet. Pådriverprisen betyr at hun får dekket reise og opphold på Det 76. norske bibliotekmøte, hvor hun skal holde Pådriverforedraget for opptil 500 deltakere.